Manual de politici si proceduri contabile


.

 

05 Octombrie 2009

contabilitateafirmei.ro

Modificarea Codului Fiscal 2010 - Impozit pe profit


Noile Reglementari contabile 2015 - OMFP 1.802/2014

 

Contine integral Ordinul 1.802/2014

 

Produs electronic, actualizabil, actualizari gratuite. Livrare in 15 minute.

 

 

 


ORDONANTA DE URGENTA pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal

 

Ministerul Finantelor Publice a finalizat proiectul pentru modificarea Codului Fiscal, modificare ce ar urma sa intre in vigoare de la inceputul anului urmator.

Impozitul pe profit

Potrivit noilor modificari, se considera dividend din punct de vedere fiscal si se supune aceluiasi regim fiscal ca veniturile din dividende:
- suma platita de o persoana juridica pentru bunurile sau serviciile achizitionate de la un participant la persoana juridica peste pretul pietei pentru astfel de bunuri si/sau servicii, daca suma respectiva nu a facut obiectul impunerii la primitor cu impozitul pe venit sau profit. Cu alte cuvinte, suma ce se considera a fi acordata in mod nejustificat poate face obictul impunerii cu impozitul pe venituri din dividende.

potrivit noilor modificari, ar urma sa fie incluse in categoria cheltuielilor sociale costurile sociale pe care societatile trebuie sa le suporte conform contractului colectiv la nivel national sau de ramura de activitate.

Modificari vor aparea si in cazul deductibilitatii cheltuielilor cu dobanda, penalitatilor si majorarilor de intarziere datorate de persoanele juridice romane, in cadrul contractelor economice incheiate cu persoane nerezidente si/sau autoritati straine.

O noua categorie de venituri neimpozabile ar urma sa fie reprezentata de venituri din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de intarziere pentru care nu s-a acordat deducere.

Modificarea vine sa intareasca, prin insasi textul legii, imprumuturile care se iau in calcul pentru determinarea gradului de indatorare. Astfel, in conditiile in care gradul de ndatorare a capitalului este peste trei, cheltuielile cu dobanzile si cu pierderea neta din diferentele de curs valutar, aferente imprumuturilor luate in calcul la determinarea gradului de indatorare, sunt nedeductibile.

Proiectul prevede si includerea societatilor europene (SE) si a celor cooperative europene(SCE) in categoria contribuabililor obligati la plata impozitului pe profit.

De asemenea, proiectul stabileste regulile fiscale aplicabile in situatia transferului sediului social al unei societati europene (SE) sau al unei societati cooperative europene˝(SCE) din Romania in alte state membre ale Uniunii Europene .
 

Fisier atasat: Proiect de modificare Cod Fiscal 2010


Noile Reglementari contabile 2015 - OMFP 1.802/2014

 

Contine integral Ordinul 1.802/2014

 

Produs electronic, actualizabil, actualizari gratuite. Livrare in 15 minute.

 

 

 


Categorii: fiscalitate | contabilitate | codul fiscal
Cuvinte cheie: impozit pe profit | cod fiscal 2010 | modificare impozit pe profit 2010

 

 
 
.

  Ultimele discutii in forum 

viorel55
26 Jan - 19:56
viorel55
26 Jan - 19:43
viorel55
24 Jan - 12:54

24 Jan - 13:16

Talamba Mikaela
24 Jan - 19:59
viorel55
21 Jan - 19:50
ADRIANA
21 Jan - 12:22
viorel55
20 Jan - 20:49


..


        Top

 


Google analytics

SATI