Manual de politici si proceduri contabile


.

 

19 Ianuarie 2009

contabilitateafirmei.ro

Manual inventarierea patrimoniului
Proceduri complete. Exemple practice. Bonus: Proceduri inventariere in format editabil (.doc).

Determinarea castigului sau a pierderii generate de transferul valorilor mobiliare

(Ordin nr. 3483 din 26 noiembrie 2008)

Ordin nr. 3483 din 26/11/2008 pentru aprobarea Normelor privind determinarea, retinerea si virarea impozitului pe castigul de capital rezultat din transferul titlurilor de valoare, obtinut de persoanele fizice. (M. Of. nr. 24 din 12/01/2009)

 

Determinarea castigului sau a pierderii din tranzactiile cu valori mobiliare se efectueaza la data incheierii tranzactiei de vanzare si reprezinta diferenta pozitiva sau negativa dintre pretul de vanzare si pretul de cumparare.

Intermediarii vor evidentia castigul sau pierderea generat/generata de tranzactia de vanzare prin diferenta pozitiva sau negativa dintre pretul de vanzare inmultit cu numarul de valori mobiliare tranzactionate si pretul de cumparare inmultit cu acelasi numar de valori mobiliare, din care se scad costurile aferente vanzarii, precum si cele aferente cumpararii si care nu au fost cuprinse in determinarea pretului de cumparare.

In situatia transferurilor de proprietate asupra valorilor mobiliare, efectuate in conformitate cu reglementarile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare privind transferurile directe, pretul de vanzare este pretul inscris in actul translativ de proprietate.

Intermediarii vor evidentia separat, in momentul incheierii tranzactiei de vanzare, castigul sau pierderea, in functie de perioada de detinere a valorilor mobiliare, pe baze diferentiate in functie de cotele de impozitare aplicabile, precum si impozitul retinut de intermediari, atunci cand este cazul.

Intermediarii au obligatia mentionarii caracteristicilor enumerate mai sus pe formularul de confirmare a executarii ordinelor, eliberat clientilor, sau, dupa caz, pe un alt document intocmit in acest scop.

Intermediarii au obligatia de a pastra pentru fiecare tranzactie de cumparare urmatoarele date: momentul tranzactiei, numarul de valori mobiliare, pretul de cumparare determinat dupa operatiunea de cumparare, costurile aferente suportate de client, care nu au fost cuprinse in pret.

Pentru valorile mobiliare detinute de o persoana mai mult de 365 de zile, intermediarii nu mai au obligatia evidentierii datei dobandirii.

Cartea verde a contabilitatii 2013

Afla cum poti avea inregistrari contabile in deplina concordanta cu legislatia in vigoare.

Contabilitate fara amenzi

Totul despre documentele justificative. Inregistrarea operatiunilor in contabilitate - ghid practic

Tratamentul fiscal si contabil al contributiilor sociale

Intrebari de la contabili - Raspunsuri de la experti - 92 studii de caz

Tratamentul fiscal si contabil al contributiilor sociale

Intrebari de la contabili - Raspunsuri de la experti - 92 studii de caz

Categorii: impozit pe venit | codul fiscal | declaratii fiscale
Cuvinte cheie: transferul valorilor mobiliare | impozit transferul valorilor mobiliare | impozit venituri imobiliare

 

 
 
.

  Ultimele discutii in forum 


17 Dec - 08:18
viorel55
16 Dec - 11:22

17 Dec - 12:15
turos
15 Dec - 09:08

12 Dec - 09:28
viorel55
9 Dec - 14:41
FANEA MIRCEA
9 Dec - 07:23

8 Dec - 09:56
viorel55
5 Dec - 19:06

5 Dec - 13:23

..


        Top

 


Google analytics

SATI