Manual de politici si proceduri contabile


.


contabilitateafirmei.ro
 

Diurna legala Franta

(diurna deplasare externa, diurna strainatate)

 

Vreau sa primesc ultimele noutati prin e-mail

Pentru Franta diurna se exprima in (EUR) si este de 35 pentru categoria I si 56 pentru categoria a II-a *

* Pentru societatile comerciale, nivelul diurnei, din punct de vedere al deductibilitatii cheltuielilor, se situeaza la nivelul de 2,5 X Diurna legala pentru categoria I.

Act normativ: Hotarare nr. 518 din 10/07/1995 privind unele drepturi si obligatii ale personalului roman trimis in strainatate pentru indeplinirea unor misiuni cu caracter temporar

Mai multe detalii despre diurna acordata pentru deplasari in strainatate

Diurna in valuta se diferentiaza pe doua categorii si se acorda la nivelul prevazut pentru fiecare tara in care are loc deplasarea.
 

Categorii de diurna

In categoria a II-a (coeficient 1,60) se incadreaza: ministrii, secretarii de stat, secretarii generali, subsecretarii de stat, personalul incadrat in functii asimilate acestora prin acte normative, precum si prefectii, subprefectii, primarul general si viceprimarul Capitalei, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, ambasadorii, academicienii si membrii corespondenti ai Academiei Romane, seful Statului Major General, prim-loctiitorul si loctiitorii acestuia, inspectorul general al Inspectoratului General al Ministerului Apararii Nationale, sefii departamentelor Ministerului Apararii Nationale si loctiitorii acestora, seful Statului Major al Trupelor de Uscat, seful Statului Major al Aviatiei si Apararii Antiaeriene, seful Statului Major al Marinei Militare, loctiitorii secretarilor de stat din cadrul unitatilor care au astfel de functii, emisarul special pe langa coordonatorul special al Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est.
In categoria I (coeficient 1,00) se incadreaza restul personalului.

 

Perioada pentru care se acorda diurna in valuta se determina in functie de mijlocul de transport folosit, avandu-se in vedere:
a) momentul decolarii avionului, la plecarea in strainatate, si momentul aterizarii avionului, la sosirea in tara, de si pe aeroporturile care constituie puncte de trecere a frontierei de stat a Romaniei;
b) momentul trecerii cu trenul sau cu mijloacele auto prin punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei, atat la plecarea in strainatate, cat si la inapoierea in tara.

 

Pentru fractiunile de timp care nu insumeaza 24 de ore, diurna se acorda astfel: 50% pana la 12 ore si 100% pentru perioada care depaseste 12 ore.
 

Pentru societatile comerciale, nivelul diurnei, din punct de vedere al deductibilitatii cheltuielilor, se situeaza la nivelul de 2,5 X Diurna legala pentru categoria I.

 

Cuvinte cheie: diurna legala Franta | diurna deplasare externa | diurna deplasare strainatate

 
 

 

  Ultimele discutii in forum 

viorel55
25 Nov - 12:1623 Nov - 16:39
mary
23 Nov - 12:14
viorel55
22 Nov - 10:20
viorel55
22 Nov - 10:31

viorel55
18 Nov - 13:24
maria 2
19 Nov - 15:51
 
 
 
 
 
 

        Top

 


Google analytics

SATI