Subiect: contabilitate bugetara

irina
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 04.07.2011 23:04

va rog sa-mi spuneti daca functia de contabil sef la o primarie este compatibila cu cea de contabil la scoala din aceeasi comuna. Multumesc

 

tis1974
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 04.07.2011 23:25
Conflict de interese...Cum scolile au trecut in subordinea primariei(cu plata salariilor),cred ca da.
 

viorel55
Membru senior
Data mesaj: 22.07.2011 21:36
Sigur DA !
 

ionela
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 04.09.2011 08:06
nu am inteles este compatibila functia de contabil primarie cu cea de contabil scoala ?
va rog frumos sa-mi raspundeti urgent vreau sa ma inscriu la concurs
 

ionela
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 04.09.2011 08:06
nu am inteles este compatibila functia de contabil primarie cu cea de contabil scoala ?
va rog frumos sa-mi raspundeti urgent vreau sa ma inscriu la concurs
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 04.09.2011 12:26
Pana mai ieri,contabilii primariilor faceau si contabilitatea scolilor,dar,incepan cu aceasta toamna,contabilii primariilor nu mai au voie sa die functionari publici.Deci,tu,daca esti contabila primariei,nu poti sa te inscri la concurs.
 

ionela
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 04.09.2011 13:44
dar conform legii 284/2010,art.40 functionarii publici au voie sa desfasoare activitati in domeniul didactic,unde este incompatibilitatea conform carui articol din ce lege?
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 04.09.2011 23:01
Contabilii fac parte din personalul auxiliar,nedidactic.Am vrut si eu sa ma leg la cap cu chestia asta.Prima intrebare a directorului de scoala a fost daca sunt functionar public,bineinteles ca nu.Dar,cand am vazut tematica,salariul si norma de lucru(0.25%)m-am lasat pagubas,Te sfatuiesc sa faci la fel!
 

ionela
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 05.09.2011 08:13
conform legii invatamantului 1/2011,domeniul didactic cuprinde activitatea din invatamant ,personalul didactic din invatamant cuprinde didactic de predare,didactic auxiliar si nedidacticul,contabilul face parte din didacticul auxiliar conform legii la fel ca secretarul ,informaticianul.....eu o sa ma inscriu sa vad pe ce criterii o sa-mi respinga dosarul,asa mi-au spus si mie de functionar public dar asta era odata,eu am vorbit si la Inspectoratul muncii si mi-au spus ca am dreptul si la sindicatul functionarilor la Bucuresti ,ba chiar am sunat si la A,N.I.si mi-au spus ca am dreptul sa fac o petitie si sa scriu la ei cu ce art. mi-au respins dosarul,oricum multumesc mult daca mai aflati ceva va rog sa-mi scrieti
 

Liviu Stoian
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 07.09.2011 12:05
As vrea sa rog pe toata lumea cat de cat intelectuala sa nu mai foloseasca traducerea ad literam a termenilor anglosaxoni, ci sa mai si gandeasca. Astfel, in limba romana sunt neavenite notiunile de contabilitate contabila, contabilitate financiara sau contabilitate fiscala ori bugetara. Pentru cei care au studiat mai demult, aceste ramuri ale economiei se numesc evidenta contabila, evidenta financiara, evidenta fiscala, evidenta bugetara, etc. Nu-i asa ca suna mai romaneste ? La fel se intampla cu \"ingineria\" financiara, bancara, etc. Etimologic ingineria vine de la engine = masina, dispozitiv si presupune stiinta fabricarii,folosirii, intretinerii, reparatiei, etc. a acesora si nicidecum o activitate ce presupune folosirea gandirii economice. Deh!, meteahna veche a romanilor vis-a-visti... Sa punem capat prostitutiei intelectuale! La fel, pentru romani se numeste educatie doar insusirea de catre o persoana a unor obiceiuri si reflexe, in principal automatisme subconstiente, necesare comportamentului in societate, in acord cu stadiul civilizatiei. La anglosaxoni, aceasta este consolidata dupa varsta adolescentei prin aducarea vointei si a caracterului. Latinii insa au considerat mereu ca maturitatea trebuie folosita pentru a invata si a se instrui pe fundamentul educatiei incheiate. Separat, latinii au instructia sau instructiunea publica ce se refera la abilitatile militarilor si unor categorii de meseriasi. Din pacate civilizatia latina a cedat in fata celei anglosaxone si avem oameni cu tot mai multa ambitie, cu tupeu, capabili sa treaca peste orice, insa destul de saraci cultural...
2) Romania are nevoie de o noua lege a titlurilor stiintifice, intelectuale, politice, etc., a calificarilor si a modalitatilor si conditiilor de acordare a acestora. Scoaterea de sub egiga Min. Educatiei a unei parti dintre acestea (si preluarea lor de asociatii monopoliste particulare de tip sindical:la avocati, contabili, evaluatori, s.a. face mult rau societatii romanesti.
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 07.09.2011 12:30
Nu vreau sa par rautacios,dar cred ca ati gresit topicul...Mai degraba trebuia sa posatati intr-un topic care se ocupa cu geneza limbii romane.
Evidenta contabila este activitatea pe care contabilii o fac in cadrul meseriei lor.
Contabilitate,de care o fii ea,este domeniul in care,contabilii,tin evidenta contabila.
 

eva
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 26.01.2012 14:24
Buna ziua,sunt exact in aceasta situatie,sunt contabila la primarie,si nu stiu daca pot sa fiu si contabila si la scoala din comuna cu o fractiune de norma de 4h/zi,conform art 96 funct publici pot lucra in domeniul didactic,va rog sa ma ajutati.Multumusc mult.
 

ionela
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 07.11.2013 08:56
Va rog frumos sa-mi spuneti daca s-au lamurit lucrurile cu incompatibilitatea daca e bine sau nu sa fii contabil la primarie si la scoala in acelasi timp?

 .

Vreau sa aflu mai multe despre contabilitate bugetara ...

Ofera un raspuns

Reincarca
 

Autentificare

Utilizator: 

.

Parola:   

.

.

Nu ai cont? Creaza unul aici.

 
 
.
..

        Top

 


Google analytics

SATI