Subiect: depozit en gros mag endetail

aliali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 10.04.2012 09:26

avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP dar la 30 de zile .Ponderea cea mai mare la vanzari o avem la magazinul cu amanuntul .Receptiile se dau la magazinul cu amnuntul ,in momentul in care facem o factora cu achitare OP fac un bon transfer de cla amnuntul la depozitul engros si in acelas timp factura astfel incat depozitul ramane cu sold zero la sfarsit de zi .Intrebarea este ;e corect sa dau receptie la amnuntul si sa fac transfer la en-gros pt ceea ce vand cu factura ?E vorba de 10-20 facturi pe zi ,rulajul e mic in comparatie cu vanzarea en detail .Daca nu e bine cum sa fac ?

 

geta
Membru senior
Data mesaj: 10.04.2012 11:05
buna,
din cate observ aveti gestiuni distincte pe depozit si magazin . daca preturile sunt aceleasi,
nu e gresit cum procedati. asta pentru a justifica folosirea facturilor.
logic , intrarea ar trebui pe depozitul en gross si apoi transfer la mag cu amanuntul.
dar daca aveti aceleasi preturi e mult mai eficient asa cum procedati. alte pareri ???
 

aliali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 10.04.2012 11:53
sunt aceleasi preturi procedam asa doar pt justificarea facturilor ,ca sa nu avem probleme cu garda .Tiss ce parere ai ?
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 10.04.2012 13:15
Cred ca ar trebui intrarea prin en-gross si apoi darea pe en-detaile.Fa o comparatie sa vezi cum iasa adosul comercial.Prima data la intrarea pe en-gross si apoi pe en-detaile.Daca nu sunt diferente,atunci cred ca nu este nicio problema.Sti ca un adaos comercial mic da cheltuieli cu marfa mari si influenteaza negativ profitul(pentru garda).
 

ali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 10.04.2012 15:20
transferul il fac cu acelas pret ,de ce ar influenta nu vand prin casa vand cu factura asa faceam si pana acum numai ca nu aveam separate gestiunile si garda nu accepta asa ceva ,acum in caz ca vin am cum sa justific facturile incasate prin banca ,am engross dar cu sold zero la sfarsit de zi ,daca ponderea este mai mare al amanuntul ce rost are sa tin marfa in depozitul en gross ?Eu zic ca merge si cu transfer de la amnuntul la engross iar receptiile sa le fac tot la amanuntul ,de acolo vand mai mult in celalat daca sunt 20-30 facturi in luna .Ce zici ?
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 10.04.2012 22:08
hai sa-ti zic la ce ma gandeam eu cand ti-am zis despre adaos.La en-detaile adaosul este mai mare.De exemplu,iti intra ciment prin en-detaile.Tu practici adaos de en-detaile.Faci transferul in en-gross cu acelasi adaos(zici ca preturile sunt neschimbate).Automat o sa ai en-gross cu preturi de en-detaile.La asta ma gandeam eu. Mai intreaba si pe altcineva sa vezi cum sta treaba.
 

aliali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 11.04.2012 09:35
tis noi am avut distributie si am tinut depozitul en gross la pret de livrare insa nu aveam si magazin cu amanuntul pt acea activitate ,este diferenta ?De intrebat am mai intrebat dar numeni nu a stiut ce sa imi spuna ,cei de la garda stiu sigur dar cum sa ii intreb ?
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 11.04.2012 15:18
Cred ca este ok ce faci.De ce nu dai factura clientilor direct de pe magazinul cu amanuntul.Magazine am si eu.Daca cineva vrea factura o fac si o trec pe clienti.
 

geta
Membru senior
Data mesaj: 11.04.2012 18:15
tis , dar clientii ei platesc cu OP la 30 zile !aici e problema.
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 11.04.2012 18:41
Poate m-am tampit eu,dar nu stiu ce impediment ar fii acesta ca platesc cu op la 30 de zile???????????
 

geta
Membru senior
Data mesaj: 11.04.2012 23:28
ai dreptate ! nu te supara , m-am dus cu gandul ca trebuie bon de casa la factura catre persoanele juridice , dar achitarea se poate face si ulterior cu numerar (chitanta) sau cu OP.
 

aliali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 12.04.2012 09:16
tis,geta ieri am fost la un consultant si mi-a spus ca sa nu ma incurc sa trec prin casa factura dar cu incasare CEC.Daca trec prin casa eu cum inregistrez venitul ?Cum mai tin evidenta clientilor pt ca trebuie urmariti si acestia ?
Sa zicem ca am vanzare numerar in ziua x 3000 lei si vreau sa vadnd unei PJ cu incasare cu CEC la 30 de zile in valoare de 1000 lei ,trec prin casa
de marcat exact ca la pos incasare cec si in zet o sa am bani in sertar 3000 lei si asta va fi si valoarea monetarului pe care gestionarul il face,incasare cec 1000 lei .Cum inregistrez ?
5311=707,4427 3000 lei dar 1000 lei cum ii inregistrez ,marfa iese din gestiune deci este venit banii ii voi avea la banca dar dupa 30 zile ,cum fac ?La pos gestionarul inregistreaza ch POS la iesiri iar eu inregistrez la banca 5121=707,4427 dar acici e vorba de incasare in aceeasi zi insa la cec cum fac ca sa tin si evidenta clientilor?
Expertul mi-a zis ca nu pot tine engros la pret de vanzare adica sa fac transfer de la amnuntul la engros cu acelas pret ,ci sa fac bon de transfer de iesire de la amnuntul ,receptie pe baza de bon transfer la engros dar la pret de furnizor dupa care factura la care pun adaos si tva .E foarte complicat de aceea as alege varianta cu trecerea facturii direct prin casa dar nu stiu cum sa inregistrez cecurile cu decontare la 30 de zile . Ce spuneti ?
 

aliali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 12.04.2012 09:23
tis ai spus ca ai magazine si dai cu factura la PJ ,incasarea o faci pe baza de BF sau ai ca si mine incasare dupa 30 de zile ?Inregistrezi factura in conta si astepti decontarea efectului de incasat ?Asa faceam eu pana acum ce se incasa cu cec inregistram factura in conta la clienti iar ce era cu BF inregistram prin casa ,dar mi s-a spus ca nu e voie sa fac asa ceva la amnuntul trebuie totul trecut prin casa de aceea nu stiu cum sa procedez .
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 12.04.2012 09:53
Ti-am zis si eu ca nu prea merge sa tii en-gross la pret de amanunt.Am clienti,dar acestia imi platesc imediat.Tu fa asa:
-emite doar factura clientilor.Aceasta factura,dar si celalalte care vor urma le inregistrezi in conta.Sa zicem ca ai o factura client de 2000 de lei.O sa ai
411=707 1612.90
411-4427 387.10
Dupa 30 de zile,cand vine plata,ii faci chitanta.Aceasta chitatnta,ca incasare.o sa iti figureze doar tie,gestionarul nu are treaba ca asta.La sfarsitul lunii cand gestionarul o sa scoata zetul,o sa ai incasari de 10000(de ex).La acestea 10.000 adaugi cei 2000.
Incasarea clientilor o contezi 5311=411 2000
Sa tii fise de evidenta pentru fiecare client in parte.In conta faci analitice tot pe fiecare client in parte.Asta ca sa nu te incurci tu.Sa sti ca nu este obligatoriu sa tii evidenta separata pe fiecare client sau furnizor in parte,mi-a zis cineva de la garda.
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 12.04.2012 09:58
Acum vad ca ti-au zis ca trebuie sa treci prin casa de marcat.Cum vine asta?Inseamna ca am facut incasare.Nu cred ca se poate asa ceva??????????Sau nu stim noi unele lucruri??????????
 

geta
Membru senior
Data mesaj: 12.04.2012 11:43
buna,
vad ca ne-am complicat inutil !
-pentru marfa vanduta si incasata se emite bon fiscal(si factura pentru cine cere);
-pentru marfa vanduta si neincasata se emite factura fiscala (numai pentru persoane juridice), iar incasarea se va face ulterior cu numerar(chitanta) sau cu OP.

.in contabilitate se inregistreaza raportul zilnic si facturile pe clienti(incasarea e cu treaba ei)
.in raportul de gestiune zilnic la vanzari +iesiri se trece pe primul rand monetarul nr...(Z-ul, pentru ca nu mai este obligatoriu monetarul) si pe urmatoarele randuri Facturile fiscale ce se vor incasa ulterior .

astfel gestiunea este descarcata corect si la gestionar si in contabilitate.
ps: nu stiu cum se trec facturile neincasate prin casa de marcat ?!?!
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 12.04.2012 12:49
Ceau!
Nu ne-am complicat deloc,am facut ceea ce trebuia.La casa de marcat este problema.Eu nu am auzit sa se treaca si facturile care urmeaza a fii incasare.Da casa de marcat nu are doar rolul de a face incasari,ea "urmareste" ca big brother stocul.Aliali,intreaba la cei care ti-au vandut casa de marcat de aspectul asta.Sigur exista o functie unde poti trece facturile neincasate,asa fel incat,la sf.de luna,aceasta potentiala incasare sa nu fie cuprinsa in luna in curs.
 

alialai
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 13.04.2012 09:31
tis ,asa mi-a spus si un comisar de la garda ,faptul ca este magazin cu amanuntul u am voie sa dau cu factura si incasare cec ,separat miein raport nu trebuie sa imi apara factura ci doar monetar ,si tot ei mi-au spus ca trebuie trecut prin casa de marcat valoarea facturii cu optiunea incasare cu cec .Acum ce sa inteleg?
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 13.04.2012 17:35
Control de la garda am avut si eu.S-au legat de facturile de livrare,dar in sensul daca am numere de ordine pentru acestea.Ti-am zis ca eu faceam cu plata pe loc.Nu stiu ce sa-ti zic.Intreaba-i pe ei cum sa faci,sunt sigur ca o sa-ti zica,unii dintre ei chiar sun ok,poti sa dicuti cu ei.Iti doresc Sarbatori Fericite multa sanatate si Pasti fericit!La fel si celorlalti de pe forum.Sanatate maxima lui geo!
 

viorel
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 15.04.2012 00:10
Fetelor !....am urmarit cu uimire discutia voastra ! Trebuie sa stiti ca Garda spune multe ! Si din pacate nu putine prostii. Ideea este, ca cine tine evidenta Cantitativ-Valoric (la pret de achizitie) poate vinde cum vrea el (atat pe Factura cat si cu Bon Fiscal ) din aceeasi gestiune. Legea care spunea ca trebuie sa ai o gestiune separata fata de depozit pentru vanzarea en_detail,era valabila atunci cand nu aparusera inca casele de marcat. (adica era interzis sa ai bani in casa si sa nu stii ce'ai vandut de banii aceia). Si asupra incasarilor nu exista restrictii. Poti sa dai cu plata la termen (numai pe factura) sau cu plata numerar atat pe factura cat si cu bon fiscal. O factura este perfect legala indiferent daca este eliberata pe PF sau companie. Imaginati'va de exemplu ca achizitionati un frigider si ca vanzatorul nu va da decat un Bon Fiscal ptr ca n'are voie sa taie facuri la PF. Dar garantia ? Dar un eventual proces juridic ?...etc
indegistrarile se fac asa :

Facturi

411 707,4427 -venit
607 371 descarcare

Bon Fiscal
a) achitat cash
5311 707 -venit
607 371 -descarcare

b)achitat POS
481 707 venit
607 371 descarcare

In banca la primirea banilor POS
5121 481
Puteti inlocuii 481 (daca nu va place!) cu 581 sau 461 (Debitori)
 

viorel
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 15.04.2012 00:27
apropo la ce mai spune Garda ! La unii care vindeau mobila,i\'a pus sa dea si Bon Fiscal la incasarea Facturilor ?! Nu mai spun ca niciodata Tva-ul la Factura nu coincide cu Tva-ul de la Bon Fiscal pentru ca pur si simplu,matematic Tva-ul calculat pornind de la pretul de depozit nu este acelasi cu cel calculat pornind de la pretul de vanzare (de raft). Baietii asa au facut. La calculul Tva-ului nu inregistrau tva-ul aferent facturilor. Si dupa 2 ani hopa Fiscul,care i\'a durut in pix de Garda. Regula a fost Total TVA=Suma tva Facturi+Suma Tva Bon Fiscal. La Garda nimeni nu a recunoscut ca a facut cu ocazia controlului o asemenea \"recomandare\" ! Omul a platit 1.7 mld tva si majorari si se judeca si acum .
 

aliali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 18.04.2012 09:31
Cand am avut garda m-au intrebat daca vand si cu factura la PJ ,si le-am zis cum fac , exact cum spune geta ce este incasare nr trec prin casa ce este cu incasare ulterioara fac factura o inregistrez in 411 iar in raportul de gestiune o inregistrez separat ca si FF si stiti ce mi-au spus ?,,Aveti noroc ca am venit eu ,daca era un nebun va dadea o amenda de nu va vedeati ,,.Am intrebat de ce si au spus pt ca la vanzare cu amanuntul nu am voie sa dau cu factura decat daca emit si BF pt cele care se incaseaza cu cec sau op la 15 30 de zile trebuie gestiune en-gross sau sa le trec prin casa de marcat iar eu in conta sa le urmaresc ca sa stiu daca clientul x a platit sau nu .e complicat pt noi ,cum spun ei ar trebui sa trec valoarea facturii prin casa dar cu incasare cec pt a nu aparea la ,,bani in sertar,, iar eu in conta valoarea care imi apare la incasare cu cec sa fac 411=707,4427 cu acea valoare si sa creez analitic pt fiecare client .E ciudat ,nu credeti ?Atata timp ce inregistrez factura pe venituri ce mai conteaza daca e trecuta sau nu prin casa ,eu tot o inregistrez in acea zi .Va multumesc mult pt opiniile voastre
 

viorel
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 20.04.2012 02:21
Avea dreptate ! Trebuie inteles urmatoarele :

1.O gestiune condusa VALORIC permite

-marfa vanduta se inregistreaza prin Bon Fiscal
-incaseaza se face OBLIGATORIU cu NUMERAR (SI NUMAI ASA !!!)

Evidenta gestiunii se face pe :
-Registru de casa
-Raportul de gestiune

Nota : Daca intamplator cineva doreste o factura atasata Bonului Fiscal,pe acea factura se va scrie \"CV BON FISCAL NR :\" si numai suma totala (fara tva). Aceste facturi nu se vor contabiliza ptr ca valoarea lor este inregistrata deja in Bonuri Fiscale.

2. O gestiune condusa Cantitativ Valoric permite :

-marfa vanduta se inregistreaza prin Factura si Bon Fiscal
-incaseaza se poate face : cu NUMERAR,cu CARD,cu CEC,OP sau la termen

Evidenta gestiunii se face pe :

-Fisa de Produs (unde de inregistreaza toate miscarile pe produs)
-Balata de Stocuri
-Registru de casa

Obs : O gestiune Cantitaiv-Valorica nu intocmeste RAPORT DE GESTIUNE. Cine-l cere inseamna ca este un tampit care nu stie contabilitate.

Au aparut niste stereotipuri(lansate mai ales de softisti prosti d\'alde SAGA,MAGA,CIEL) precum ca :
-orice gestiune condusa valorc este un magazin en_detail
-orice gestiune condusa cantitativ-valorc este un depozit en_gross. GRESIT !!..GRESIT!!..GRESIT!!
Iata exeplele Metro,CarreFour si in general toate supermarcheturile care vand binemersi si endetail si engross din aceiasi locatie...si crede-ma legea e una ptr toti.

Dealtfel separatia dintre EN_DETAIL si EN_GROSS este foarte greu de facut la acest moment.Cel mai bun sinonim este CU FACTURA/FARA FACTURA.

Concluzie : Cea mai recomandata evidenta este cea Cantitativ-Valorica indiferent de cum doriti sa vi se spuna (Magazin sau Depozit) ptr ca dintr\'o astfel de gestiune puteti vinde cum doriti. (si la termen si cash/card). Conditia este evident sa dispuneti de cateva calculoatoare,un program si case de marcat (pe care sa le utilizati ca imprimante fiscale). Atentie ! Evidenta se tine contabil la pret de achizitie. Inventarierea se face strict Cantitativ avand drept Scriptic Balanta de Stocuri si ulterior se valorifica la ce pret vreti voi.(de achizitie sau de vanzare)
 

viorel
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 20.04.2012 02:54
In cazul tau draga aliali ai amestecat cele doua cazuri descrise. In situatia ta eu as face asa :
1. o gestiune Cantitativ Valorica in care as face toate receptiile.
2. o gestiune valorica

Marfa receptionata as transfera-o in Gestiunea Valorica (Mag) deci o transformare Cantitate/Valoare -> Valoare. Daca apar Facturi la Termen as face retur din magazin pe aceiasi cale insa "in rosu" si ulterior as factura. Ca nota ar fi asa :

371.dep 401 -valoare achizitie
4426

371.mag % -transfer la pret de raft
371.dep
378
4428
Iar daca apar facturi la termen (si numai la termen !!)

371.mag % -transfer "in rosu"
371.dep
378
4428
Facturare din depozit la ce pret vrei tu !
411 %
707
4427
Descarcare depozit la pret achizitie
607 371.dep
 

ALIALI
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 24.04.2012 10:19
da viorel, tocmai asta doream sa lamuresc adica sa ma ,,limpezeasca ,, si pe mine cineva .Tin gestiunea valoric la pret de livrare ,facem receptiile direct in aceasta gestiune , Raportul de gestiune este registrul care il completam ,de aici vindem cu bon fisca si tocmai asta voiam sa aflu pt facturile pe care le emitem din aceasta gestiune dar care nu se incaseaza cu bf ci ulterior cu cec ce ar trebui sa facem ca sa nu avem probleme ?Pt ca ar fi foarte mult de lucru ca sa facem acele doua gestiuni ,cum spui tu ,cantitativ-valoric si valoric ,voiam sa stiu cum as putea inregistra la un magazin cu gestiune valorica aceste facturi ?Cum sa le trec prin casa ,ca tot mi se spune ,trecute prin casa cu incasare CEC , dar cum sa le tin evidenta acestor clienti in conta ?
Avem un singur gestionar, nu are timp sa se joace cu hartiile adica receptii- transferuri-retur-facturi de aceea vrem o varianta mai simpla si asta cu trecerea prin casa a facturilor e cea mai convenabila ar fi exact ca la incasare POS numai ca acolo se deconteaza a doua zi insa CEC-ul se incaseaza dupa 30 de zile .Cred ca m-am zapacit cu totul si v-am zapacit si pe voi de aceea imi cer scuze.
 

VIOREL
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 27.04.2012 02:19
ALI ! REPET ! NU POTI VINDE PE FACTURA (LA TERMEN) DINTR'O GESTIUNE VALORICA !! DEOARECE IN ACEASTA SITUATIE RISTI SA DESCARCI GESTIUNEA DE 2 ORI !! O DATA CU FACTURAREA SI ALTA DATA CU INCASAREA FACTURII.

TOTUSI CA SOLUTIE ...DACA TI MORTIS :

AR TREBUII CA TU SA NU INREGISTREZI INCASAREA IN RAP.GES CI NUMAI FACTURAREA LA TERMEN SI CONTABIL S'O TRECI PRIN (707 FARA 411) LA INCASAREA FACTURII O TRECI PRIN "DEPARTAMENTUL FARA TVA" care trebuie sa ti'l creeze cei care au casa in service.

contabil ar venii asa :

5311,707,4427 cash+facturi la termen
5311,461 (rosu) -facturi la termen in luna
aplici K% la cash+facturi la termen
descarci gestiunea
%,371 conform k
607
378
4428
Incasare de facturi la termen in cursul lunii
5311,461 negru -sume restante (facturi la termen)

Nota ! Este important sa le faci in aceasta ordine ! Si deasemenea e important sa ai creat un Departament TVA=0 pe casa de marcat unde inregistrezi incasarile la FACTURI RESTANTE.
PENTRU FACTURILE INCASATE CASH LA FACTURARE LE TRATEZI CA BON FISCAL (VANZARE CASH) IAR FACTURILE NU LE CONTABILIZEZI DELOC. PE ELE SCRII DOAR "CV BON FISCAL (CA SUMA NUMAI SUMA TOTALA)"
 

VIOREL
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 27.04.2012 02:54
ali ! acuma sa stii un lucru ! gestiunile conduse valoric (inclusiv faimosul K) sunt in moarte clinica ! Stii foarte bine ca toate casele de marcat au RAPORTUL X care permite o lista a tuturor produselor vandute prin casa de marcat intre doua accesari. Daca cineva iti vrea capul ,ia rola,scrie pe margine preturile de achizitie din receptii,da afara tva-ul neexigibil si gata ...iata ADAOSUL EXACT. Care adaos il compara cu adaosul calculat de tine prin K. Si ai sa vezi ca or sa coincida poimarti. Si cum valoarea adaosului influenteaza 607 recte 121 sa vezi majorari si penalitati daca esti pe impozit profit 16% ! Eu am vazut asa ceva ! Legea contabilitatii spune clar si demult (inca din stadiu de proiect) ca "ponderarea adaosului,relativ la valoarea stocului se face NUMAI ATUNCI cand valoarea monetarului (a vanzarii) nu poate fi explicitata" Ori Raportul X exact asta face. Metoda este inca tolerata dar nu se stie cat !
 

aliali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 27.04.2012 13:17
multumesc viorel,eu am inteles ca nu am voie sa vand din gestiune valorica cu factura la termen ,asta mi-au spus si cei de la garda ,dar tot ei spuneau sa trecem prin casa aceste facturi dar nu mi-au explicat cum ,imi dadeau prea multe informatii .Cu cele emise si achitate cu BF nu am probleme eu inregistrez monetarul si atat ,dar ca sa nu pierdem clientii administratorul da si cu factura la termen si aici e problema .Din cate inteleg eu acum ,imi spui ca aceste facturi trebuie trecute direct prin 707 fara 411 iar in momentul in care am incasarea sa o trec si aceasta prin casa de marcat dar prin departamentul fara tva .Dar incasarea imi apare la banca cu BO sau OP nu este diferenta ?
 

viorel
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 27.04.2012 21:39
da ! am inteles ce zici ! la ultima nota care am scris'o anterior corect era :
%,461
5311 -facturi la termen incasate numerar dar in alta data decat data facturarii
5121 -facturi la termen incasate cu cec,op,bo prin banca

Nota : este forba de valoarea integrala a facturilor,stornata din 5311 (dupa calculul descarcarii) si repusa ca aici ....e simplu !
 

viorel
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 27.04.2012 22:06
evident si normal ca cele incasate prin banca nu se mai trec prin casa de marcat (departament tva-0).
 

aliali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 30.04.2012 14:22
multumesc pt ajutor .O sa vad cand vine garda ce mai au de spus
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 30.04.2012 22:32
Nu stiu care este treaba,dar al voi,aliali,vin controale in continuu???????????
 

aliali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 02.05.2012 08:50
da tis,firma este destul de mare pe langa comert avem si o fabrica iar cand e vorba de amenzi vin si ei unde cred ca sunt bani .De la inceput de an am avut control de la :mediu,itm,medicina muncii,sanipid a mai ramas garda .
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 02.05.2012 10:03
Cred ca o sa va sara garda,cu alegerile astea...nu mai pleaca in control.
M-am gandit ce greu o sa ne fie cand o sa avem tva diferentiat.
 

aliali
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 07.05.2012 15:29
ce tva ? am ramas in urma
 

tis1974
Membru senior
Data mesaj: 07.05.2012 21:48
tu o sa scapi.tva diferentiat la paine,deocamdata.
 

monica
Utilizator neinregistrat
Data mesaj: 08.01.2014 14:00
buna, ma poti ajuta cu legislatie privind nesepararea gestiunilor. imi multumesc.

 .

Vreau sa aflu mai multe despre depozit en gros mag endetail ...

Ofera un raspuns

Reincarca
 

Autentificare

Utilizator: 

.

Parola:   

.

.

Nu ai cont? Creaza unul aici.

 
 
.
..

        Top

 


Google analytics

SATI