Manual de politici si proceduri contabile


.

Contract de inchiriere spatii comerciale (var 2)

 

Vreau sa primesc ultimele noutati prin e-mail

 

Merg la lista de contracte

 

<< Modelul precedent   /   Modelul urmator >>

Noul plan de conturi. Regulile de functionare a conturilor potrivit noilor reglementari contabile

 

Extras din OMFP 1.802/2014. Contine Noul plan de conturi in format editabil.

 

Produs electronic, actualizabil, actualizari gratuite. Livrare in 15 minute.

PRODUS GRATUIT

CONTRACT DE INCHIRIERE COMERCIALE


1. PARTILE

Acest contract de inchiriere se incheie intre .........., denumit locator, si ............ denumit chirias, la data de ............

2. DESCRIEREA SPATIULUI

Locatorul inchiriaza chiriasului spatiul de la adresa ....................... ...........................

3. TERMENUL

Inchirierea va incepe la data de .......... si se va sfarsi la data de ........... La sfarsitul acestui contract de inchiriere, locatorul si chiriasul pot sa il prelungeasca de comun acord.

4. STAREA SPATIULUI

Locatorul garanteaza ca spatiul va fi mentinut in buna stare, inclusiv toaletele, holurile, intrarile si lifturile. Locatorul, de asemenea, va asigura conditiile de lumina, caldura, electricitate si apa. Chiriasul raspunde de plata telefonului, apei, electricitatii si caldurii.
Locatorul va face reparatiile privind spatiul, cu exceptia celor datorate folosirii corespunzatoare a acestuia de catre chirias sau de oaspetii sau clientii chiriasului.
Locatorul va plati pentru toate reparatiile cu exceptia celor datorate comportamentului necorespunzator al chiriasului sau al oaspetilor sau clientilor chiriasului.

5. PROPRIETATEA SI IMPOZITUL PE SPATIU

Locatorul garanteaza ca el este proprietarul legal al spatiului si ca are dreptul sa il inchirieze chiriasului. Locatorul isi asuma responsabilitatea deplina a platii tuturor impozitelor si altor sarcini de natura fiscala ce pot fi percepute pentru spatiu.

6. FOLOSIREA SPATIULUI

Chiriasul are dreptul la folosinta exclusiva a spatiului pe durata contractului de inchiriere. Chiriasul are dreptul sa foloseasca spatiul ca birouri.
Locatorul se obliga ca nu va patrunde in spatiul inchiriat sau ca nu-l va deranja in nici un fel pe chirias pe perioada inchirierii. Locatorul, totusi, poate sa intre in spatiu pentru a face reparatii la o ora stabilita de comun acord cu chiriasul, dupa ce locatorul anunta cu ........ zile in prealabil pe chirias. Locatorul, de asemenea, poate sa patrunda pentru a prezenta spatiul altor posibili chiriasi in timpul programului normal de lucru si anuntandu-l cu ..... zile inainte pe chirias.

7. MOBILIERUL

Chiriasul poate sa mobileze spatiul in ce fel doreste. Concret, chiriasul, are dreptul sa instaleze mobilier de birou si echipament (de exemplu, copiatoare, computere, faxuri etc.).
La terminarea contractului de inchiriere, chiriasul trebuie sa indeparteze cu grija tot mobilierul si echipamentul si sa readuca spatiul la aceeasi stare ca la data in care chiriasul s-a mutat in el, exceptand uzura normala.

8. INTRETINEREA SPATIULUI

Chiriasul va avea mare grija de spatiu si nu va permite sau nu va face nimic pentru a-l deteriora, cu exceptia uzurii normale.

9. CHIRIA

Chiriasul va plati locatorului o chirie de .......... pe luna. Chiriasul trebuie sa plateasca chiria pe prima luna de la semnarea contractului de inchiriere. Toate platile care urmeaza trebuie sa se faca in prima zi din luna la adresa locatorului .................. Chiriasul ramane raspunzator de plata chiriei daca abandoneaza spatiul fara consimtamantul locatorului.

10. MODIFICAREA SPATIULUI

Chiriasul nu va modifica spatiul fara consimtamantul prealabil al locatorului.

11. GARANTIA IN CAZ DE DETERIORARI

Chiriasul va plati ........... locatorului ca garantie in caz de deteriorari, la semnarea acestui contract de inchiriere. La terminarea contractului de inchiriere, locatorul va inspecta spatiul si va decide daca exista deteriorari in afara uzurii normale. Chiriasul va fi informat de existenta oricaror astfel de deteriorari si de costul reparatiilor. In termen de .... zile dupa terminarea acestui contract de inchiriere, locatorul va returna chiriasului garantia, mai putin costul reparatiilor pentru deteriorarile aduse spatiului.

12. DISTRUGEREA SPATIULUI

Daca spatiul este distrus sau deteriorat de incendiu, cutremur, tulburari civile, razboi sau alta imprejurare care il fac complet inutilizabil, chiriasul va avea dreptul sa inceteze contractul de inchiriere si sa primeasca inapoi o parte din chiria platita dupa .......... zile de la preavizul transmis locatorului, prin care il anunta pe acesta ca intentioneaza sa puna capat contractului de inchiriere potrivit acestei prevederi.

13. SUBINCHIRIERE

Chiriasul nu poate sa cesioneze acest contract de inchiriere altcuiva sau sa subinchirieze spatiul vreunei persoane sau companii.

14. VANZAREA SPATIULUI

Acest contract de inchiriere ramane valabil daca locatorul vinde sau transfera spatiul in proprietatea altei persoane.


15. INCALCAREA CONTRACTULUI DE INCHIRIERE

a) incalcarea de catre locator.
Daca locatorul nu indeplineste oricare dintre obligatiile care ii revin potrivit acestui contract de inchiriere, chiriasul trebuie sa il anunte in scris pe locator de neindeplinirea obligatiilor contractuale. Daca locatorul nu isi indeplineste aceste obligatii in termen de ....... zile de la primirea in scris, chiriasul poate considera aceasta o incalcare a contractului. Daca locatorul incalca contractul de inchiriere, chiriasul poate inceta inchirierea si elibera spatiul. Locatorul trebuie sa returneze prompt chiriasului orice chirie platita anticipat si garantia in caz de deteriorari.
b) incalcarea contractului de inchiriere de catre chirias.
Daca chiriasul nu plateste chirie sau orice alta suma de bani datorata locatorului, locatorul trebuie sa ii anunte in scris chiriasului neplata. Daca chiriasul nu plateste locatorului in termen de ....... zile de la primirea notificarii, atunci locatorul poate considera aceasta o incalcare a contractului de inchiriere.
Daca chiriasul nu isi indeplineste nici una din celelalte obligatii prevazute in contractul de inchiriere, locatorul poate considera aceasta o incalcare a contractului de inchiriere. Daca chiriasul nu isi indeplineste obligatiile in termen de ........ zile de la primirea notificarii, atunci locatorul poate sa considere aceasta o incalcare a contractului de inchiriere.
Daca chiriasul incalca contractul de inchiriere, locatorul poate sa puna capat contractului de inchiriere si sa reintre in posesia spatiului. Chiriasul va plati locatorului o suma egala cu balanta chiriei pentru restul termenului contractului de inchiriere.
Chiriasul va plati, de asemenea, locatorului orice alta suma de bani pe care o datoreaza locatorului.
Dupa cum atesta semnaturile de mai jos, locatorul si chiriasul incheie acest contract de inchiriere la data de 199....

Locator Chirias

Prin: Prin:
................. ..............
(Numele) (Numele)
 

Noul plan de conturi. Regulile de functionare a conturilor potrivit noilor reglementari contabile

 

Extras din OMFP 1.802/2014. Contine Noul plan de conturi in format editabil.

 

Produs electronic, actualizabil, actualizari gratuite. Livrare in 15 minute.

PRODUS GRATUIT

  

Cuvinte cheie: Modele contracte | Contracte gratuite | Template contracte

 
 

 

  Ultimele discutii in forum 
23 Nov - 16:39
mary
23 Nov - 12:14
viorel55
22 Nov - 10:20
viorel55
22 Nov - 10:31

viorel55
18 Nov - 13:24
maria 2
19 Nov - 15:51
Maria
20 Nov - 21:44
 
 
 
 
 
 

        Top

 


Google analytics

SATI